Savores de siempre

Saturday, April 29, 2006

FONGOS
La foto se fue sin asperar la resefta.
Es una comida que me gusta mucho y es muy facil de hacerla.
1/2 kilo de espinaca
2 huevos
100 gr keso rayido
4 cucharas de pan rayido
1/2 cupa de leche

2 patatas cocidas
1 huevo
1 cuchara keso rayido
sal

Las espinacas cortarlas fina.
Los huevos, pan rayido, leche y sal se mescla con las espinacas, y despeues se mete el keso rayido.
Se mete en una paila que es para el horno una cuchara de alzete y la espinaca pronta.
Las patatas cocidas, un huevo y el keso rayido se mescla bueno y con un poco de sal se hace una pure. Con una cuchara se mete bolas sobre da la espinaca.
Se descha en el horno por 40 minutos.

FONGOS



Monday, April 17, 2006

Bimuelos de Amerika!!

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Bimuellos de Pessah




Bimuellos de Pessah

Keridos amigos, Hag Sameah, Pessah Allegre a todos. En este tiempo no tengo muncho tiempo para eskrivir porke mi grapapa ke mora en Turkiya esta aki en Fransia. Ma no me plaze dechar mis lektores sin reseftas para Pessah. Esta es una resefta ke mi madre aze para kada Pessah.Kon miel es una maraviya

Ingredientes (para 5 personas)

-7 ojas de matsa
-7 guevos
-un poko de sal
-alzete para freir

Preparamiyento

-Mojar las matsa para las ablandar
-Las esprimir i las kortar en chikos pedasikos
-Mesklar kon los guevos
-Echar kucharas de la preparasion en la alzete kente

Wednesday, April 05, 2006



Avikas con yaprak

Avikas con arroz es una comida nacional de los Turcos. Pero y en las casas judias se come con placer. No se por que los viernes hacia mi madre avikas con arroz y venia un pobre a comer con mozotros. Venia gritando "avikas y arroz David". Y a el tambien le gustava esta comida.

Pero a veces las hacia mi madre las avikas con yaprak. Era favorita comida mia, y hoy tambien.

un kilogramo de avikas

una cebolla

una cuchara de concentrado de tomate

sal, pimienta, comino

500 gr yaprak( hoja de vid)

carne molida

cebolla

sal, pimienta, pepermin

arroz

La carne molida, la cebolla, el arroz y la especia se mezcla bueno para llenar los yaprakes. En una pailla( tava) se frie de las dos partes.

Las avikas, con la cebolla y concentrado de tomate, sal, pimienta, comino se coce bueno y qundo stan blandas se meten los yaprakes.

Quando los yaprakes tambien stan blandos, es la comida pronta

Quanto de carne y arroz no lo soy, si es mucho hago otra comida que se llama "prisil y limon".

Sunday, April 02, 2006

Kurabiye



Kurabiye

Este biervo es un turco i es una koza dulse ke tiene muncha savor. Mi gramama aziya este dulse i agora mi madre le aze tanbien. Kurabiye kon un kafiko turco : humm es una koza maraviyoza.
No se kualo se puede dizir mas, solo puede dizir ‘aze lo’ :)

Ingredientes

-una kupa de alzete
-media kupa de asukar en polvo (sucre glace)
-una kuchara de tahina
-lo ke yeva de arena

Preparamiyento


-Mesklar asukar, alzete, tahina para azer komo una krema
-Adjustar la arina para azer una masa no muy dura
-Se da la forma de la luna (komo la letra C)
-Meter al orno th-1 fina ke se azen un poko duro
-Se mete asukar en polvo enriva